fbpx

Tea-túra az Azori- szigetekre

#_LOCATIONMAP

Időpont
Dátum - 2023/06/19 - 2023/06/26
7:30 de. - 10:00 du.

Kategóriák


Figyelem!

A dátum még rugalmasan alakulhat, program és járatok függvényében, de mindenképp 2023 június végére -július elejére tervezem, a hortenzia virágzás idejére. Így lesz benne
– teaültetvény látogatás is,
– hortenzia-virágzás is,
– és a férjek kedvéért egy kis azori borkóstoló is!

Figyeljétek a változásokat, már 2022 karácsony előtt ki fogom írni az új tervet! Most csak az érdeklődéseket kell jelezni, pontos programleírás és dátum, ár után kell csak véglegesíteni a jelentkezést.

 

Júniusban ellátogatunk Európa legrégebbi és legnagyobb teaültetvényeire, az Azori-szigetekre!

Évek óta követem az európai teatermesztést, aminek egyre nagyobb jelentősége van és lesz. Így az azori teákról is sokat olvastam, hallottam, sőt, kóstoltam is mindet. Két ültetvény üzemel napjainkban, a gyönyörű Chá Gorreana teaültetvény, és a kisebb, kizárólag fekete teákat készítő Chá Porto Formoso ültetvény.

Ezért elhatároztam, hogy meglátogatom ezeket a lenyűgöző, óceánparti ültetvényeket, és hívok magammal teabarátokat, így téged is 🙂

 

 

Mindkét helyre ellátogatunk, sétálunk a teasorok között, megkóstoljuk a helyi teákat, megismerjük a történetét, és még a feldolgozó üzembe is bemehetünk, ahol a gépeket, a feldolgozás folyamatát is megismerjük.

 

De nem csak teáról szól ez a kirándulás, hiszen Sao Miguel természeti adottsága, növény -és madárvilága lenyűgöző.

A kirándulás során felfedezzük a térségben az aktív vulkáni tevékenységet mutató Caldeirasokat (vulkáni kazánokat), a közeli lélegzetelállító kilátókat és világítótornyokat, meglátogatjuk a Furnas- tavat, de lesz bálna- és delfinles, ananászültetvény látogatás, túrázás, krátertó látogatás, de farm túrában és helyi gasztronómiai ínyencségekben, nagy azori lakomákban is lesz részünk. Kihagyhatatlan ugyanis a helyi sajtok, borok, kenyér és desszertek kóstolása.

 

  

   

 

Dátum: 2023 június vége- július eleje

Utazás:  Budapest- Ponta Delgada útvonalon, 1 átszállással

Elhelyezés: 7 éjszaka, 2 ágyas szobákban, reggelivel

Programok: magyar idegenvezetővel, saját busszal megyünk minden programra, a szállás előtt vesz fel és tesz le este a busz, így kényelmes és biztonságos lesz minden napunk.

Maximális létszám: 14 fő, hogy mindenkire tudjunk figyelni.

Jelentkezés: 2022 decemberéig folyamatosan

Részletes, napokra bontott programleírás kialakulóban van, őszre lesz kész.

Az Azori -szigetekről videókat Rita youtube csatornáján találsz: https://www.youtube.com/channel/UCGNGF0Jj7sAvAh4OTYlgjkQ

A teaültetvényről itt találod a videót: https://www.youtube.com/watch?v=VamYyJm-snE

 

Teázz velünk az Azori- szigeteken, szeretettel várunk!

 

   

 

 

Jelentkezem az eseményre