fbpx

Tea túra az Azori- szigetekre

Időpont
Dátum - 2023/07/10 - 2023/07/17
10:00 de. - 8:00 du.

Kategóriák


2023 júliusában ellátogatunk Európa legrégebbi és legnagyobb teaültetvényeire, az Azori-szigetekre!

Évek óta követem az európai teatermesztést, aminek egyre nagyobb jelentősége van és lesz. Így az azori teákról is sokat olvastam, hallottam, sőt, kóstoltam is mindet. Két ültetvény üzemel napjainkban, a gyönyörű Chá Gorreana teaültetvény, és a kisebb, kizárólag fekete teákat készítő Chá Porto Formoso ültetvény.

Ezért elhatároztam, hogy meglátogatom ezeket a lenyűgöző, óceánparti ültetvényeket, és hívok magammal teabarátokat, így téged is 🙂

Az útról:

Miért kihagyhatatlan úti cél a Portugáliához tartozó, de az Atlanti -óceán közepén fekvő azori szigetvilág?

Utazásunk során a szigetcsoport fő szigetét, Sao Miguelt fedezzük fel, keleti parttól a nyugati partig. A vulkáni eredetű sziget sajátos mikroklímával, kivételes természeti képződményekkel és káprázatos növényvilággal rendelkezik.

Lesz lehetőségünk mindkét teaültetvényt meglátogatni, sétálni a teasorok között, ellátogatni a teagyárba is, teákat kóstolni, vásárolni is. Egy kiváló helyi szakember vezetésével teakóstoló programunk is lesz, amikor a helyi teából és egyéb növényekből készült főzeteket, gyógyteákat kóstoljuk meg.

De nem csak a tea szerelmeseinek kedvezünk, hiszen Sao Miguel természeti adottsága, növény -és madárvilága lenyűgöző.

Körutazásunk során felfedezzük a térségben az aktív vulkáni tevékenységet mutató Caldeirasokat (vulkáni kazánokat), a közeli lélegzetelállító kilátókat, meglátogatjuk a Furnas- tavat, fürdünk a Terra Nostra park termálfürdőjében. De lesz  hajózás és bálnales (fakultatív program), ananászültetvény látogatás, túrázás, krátertó látogatás is. Ezen kívül farm túrában és helyi gasztronómiai ínyencségekben, nagy azori lakomákban is lesz részünk. Kihagyhatatlan ugyanis a helyi sajtok, borok, kenyér és desszertek kóstolása.

A dátum július közepe, amikor már gyönyörűen virágoznak a hortenziák, így a teákon túl a hortenziamezőket is megnézzük.

Lesz a hét során kötetlen szabad program, városnézés, botanikus kert látogatás, túrázás, óceánpart is, és a hetet egy közös azori búcsúvacsorával zárjuk!

A program kimondottan nekünk, TEA- és növénykedvelőknek lett összeállítva, egyénileg. Ilyen utat más nem szervez! Részletekért görgess a képek alá.

 

   

 

 

  

 

Dátum: 2023 július 10-17.

Utazás:  repülővel Budapest- Ponta Delgada útvonalon

Elhelyezés: 8 nap, 7 éjszaka, gyönyörű, óceánparti szálláshelyen, 2 ágyas szobákban, reggelivel

Programok: magyar idegenvezetővel, saját busszal megyünk minden programra, a szállás előtt vesz fel és tesz le este a busz, így kényelmes és biztonságos lesz minden napunk.

Maximális létszám: 14 fő, hogy mindenkire tudjunk figyelni.

A program díja: 325 000 ft/fő , ami tartalmazza a szállást reggelivel, óceánparti kilátással, a programokat, a bérelt  buszt, és a magyar nyelvű idegenvezetést, és az utolsó esti közös búcsúvacsorát.

Fizetés 2 részletben. Helyedet az első részlet (100 000 ft foglaló) befizetésével tudod biztosítani. A második részlet áprilisban fizetendő.

Amiről neked kell gondoskodnod:

-a repülőjegy (adok javaslatot és együtt vesszük meg, egy járatra, de egyénileg fizetendő. Jelenleg 150- 160 ezer forint körül vannak jegyek. Amint kialakul a végleges létszám, megvesszük)

-fakultatív programok, belépők, reggelin kívüli étkezések (kivéve az utolsó esti vacsora).

Kérd a részletes tájékoztatót, programleírást, belépő árakat e-mailen!

Jelentkezés: marianna@kameliakert.hu címen, vagy alább az űrlapon.

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.

Az Azori -szigetekről videókat Rita youtube csatornáján találsz: https://www.youtube.com/channel/UCGNGF0Jj7sAvAh4OTYlgjkQ

A teaültetvényről itt találod a videót: https://www.youtube.com/watch?v=VamYyJm-snE

 

Teázz velünk az Azori- szigeteken, szeretettel várunk!

Mariann és Rita

 

  

 

 

 

Jelentkezem az eseményre

Név *
Email *
Számlázási név *
Számlázási cím *
Telefonszám *
Hány fő részére *
Megjegyzés