fbpx

Tea-túra az Azori- szigetekre

Időpont
Dátum - 2023/07/10 - 2023/07/17
7:30 de. - 10:00 du.

Kategóriák


2023 júliusában ellátogatunk Európa legrégebbi és legnagyobb teaültetvényeire, az Azori-szigetekre!

Évek óta követem az európai teatermesztést, aminek egyre nagyobb jelentősége van és lesz. Így az azori teákról is sokat olvastam, hallottam, sőt, kóstoltam is mindet. Két ültetvény üzemel napjainkban, a gyönyörű Chá Gorreana teaültetvény, és a kisebb, kizárólag fekete teákat készítő Chá Porto Formoso ültetvény.

Ezért elhatároztam, hogy meglátogatom ezeket a lenyűgöző, óceánparti ültetvényeket, és hívok magammal teabarátokat, így téged is 🙂

Mindkét helyre ellátogatunk, sétálunk a teasorok között, megkóstoljuk a helyi teákat, megismerjük a történetét, és még a feldolgozó üzembe is bemehetünk, ahol a gépeket, a feldolgozás folyamatát is megismerjük.

 

De nem csak teáról szól ez a kirándulás, hiszen Sao Miguel természeti adottsága, növény -és madárvilága lenyűgöző.

A kirándulás során felfedezzük a térségben az aktív vulkáni tevékenységet mutató Caldeirasokat (vulkáni kazánokat), a közeli lélegzetelállító kilátókat és világítótornyokat, meglátogatjuk a Furnas- tavat, de lesz  bálna- és delfinles, ananászültetvény látogatás, túrázás, krátertó látogatás, de farm túrában és helyi gasztronómiai ínyencségekben, nagy azori lakomákban is lesz részünk. Kihagyhatatlan ugyanis a helyi sajtok, borok, kenyér és desszertek kóstolása.

A dátum július közepe, amikor már gyönyörűen virágoznak a hortenziák, így a teákon túl a hortenzia is kedvezünk.

Lesz a heti programban kötetlen szabad program, városnézés, túrázás, borkóstoló is, és a hete egy közös valódi azori búcsúvacsorával zárjuk!

 

  

 

 

 

Dátum: 2023 július 10-17.

Utazás:  repülővel Budapest- Ponta Delgada útvonalon, 1 átszállással

Elhelyezés: 7 éjszaka, 2 ágyas szobákban, reggelivel

Programok: magyar idegenvezetővel, saját busszal megyünk minden programra, a szállás előtt vesz fel és tesz le este a busz, így kényelmes és biztonságos lesz minden napunk.

A program jellege és a túrák nehézségi fokozata miatt gyerekek csak 12 év felett vehetnek részt az utazáson, ugyanezen okból kifolyólag kismamákat sem tudunk fogadni. Köszönjük a megértést.

Maximális létszám: 14 fő, hogy mindenkire tudjunk figyelni.

Jelentkezés: 2022 decemberéig folyamatosan

Az Azori -szigetekről videókat Rita youtube csatornáján találsz: https://www.youtube.com/channel/UCGNGF0Jj7sAvAh4OTYlgjkQ

A teaültetvényről itt találod a videót: https://www.youtube.com/watch?v=VamYyJm-snE

 

Teázz velünk az Azori- szigeteken, szeretettel várunk!

Mariann és Rita

 

   

 

 

Jelentkezem az eseményre

Név *
Email *
Számlázási név *
Számlázási cím *
Telefonszám *
Hány fő részére *
Megjegyzés