Barion Pixel

Tea barista képzés

Egy új képzés baristáknak és étteremvezetőknek, a vendéglátásban dolgozóknak és egyéb szakmabelieknek.

Vagy neked, akit lenyűgöz a teák világa, vagy bármely formában a gasztronómia a szakterületed.

Ki a tea barista? – Olyan szakember, aki kreatívan és szakszerűen készít és tálal teát, valamint tea alapú italokat – hasonlóan a kávébaristához, de teára specializálódva.

Ajándék az elsőknek!

Az első 10 jelentkező egy dedikált példányt kap a Tea a kertemben című könyvemből, amely elindít téged a teás szakértelem útján – postán, ajándékba!

Ez a könyv segít mélyebben megérteni a tea világát, és kiváló kísérője lesz a képzés során megszerzett tudásnak. Ne maradj le – ajándék csak az első 10 regisztrálónak jár!

Fedezd fel a teák végtelen világát!

Légy részese egy egyedülálló, 8 hetes online képzésnek, ahol a kezedbe adjuk a tudást, amivel a teázás a gasztronómia mindennapi részévé válik. A Tea Barista képzés nemcsak élményt ad, hanem egy új, keresett szaktudást is.

Ez a tanfolyam neked szól, ha

vendéglátásban dolgozol, barista vagy

éttermet vagy kávézót vezetsz

érdekel a tea és a gasztronómia, és szeretnél mélyebb tudást, új készséget szerezni

A képzés tematikája 8 modulon vezet végig, a teatermesztés alapjaitól és történetétől a tea-étel párosításokon át, egészen a felszolgálásig. Mindezt otthonról, a saját tempódban tanulhatod – az online leckékhez, saját tanulói felületen bármikor hozzáférsz.

A gyakorlati rész sem marad el!

A vizsga előtt személyes gyakorlási lehetőséget biztosítunk Budapesten, ahol több mint 20 féle prémium teát készíthetsz és kóstolhatsz, profi eszközökkel.

Tematika áttekintése

Mi a tea?

Bevezetés a tea világába, és egy kis tea történelem. Hogyan és mikor jutott el a tea Kínából először keletre, majd nyugatra? Mikor érte el Európát? Legendák és sztorik!

A Camellia sinensis

Minden tea alapja: 1 tea = 6 tea fajta. Termőhelyek, termesztés, klíma és terroir, szüretek. A különleges first flush!

Tea feldolgozásának lépései

Filteres vagy szálas? Hatóanyagok, koffein és L-theanin, tea és egészség.

Tea elkészítése, tálalás

Hány gramm teát, hány fokon, meddig áztassunk? Eszközök ismertetése, tálalás.

Tea kóstolása

Illatok, ízek, aromák, és a kóstolás! A víz minőségének fontossága.

Tea–étel párosítás

Tea és ételsorok, tea és sajt, tea és csokoládé. Tea és bor párhuzam.

Tea a konyhában

Főzés teával, receptek, tea alapú italok, teakoktélok.

Tea a vendéglátásban

Kávézók és éttermek tealapja, tea ajánlás, és a híres „afternoon tea”- avagy az angol teadélután.

Külföldön már sok helyen, például Hollandia fine dining éttermeiben ma már ugyanúgy találunk teapárosításokat, mint borokat. Ne maradj le erről az új hullámról!

Jelentkezési határidő: 2025 augusztus 20.

Mit kapsz a képzés végén?

✅ Oklevél sikeres vizsga után

✅ Professzionális tudás a tea világáról, mely külföldi munkahelyen is megállja a helyét

✅ Új készség, amellyel bővítheted vállalkozásod vagy szakmai lehetőségeid

Neked szól, ha étteremvezető vagy

Neked szól, ha barista vagy, vagy a vendéglátásban dolgozol

A képzés formája és időpontja

A képzés oktatója

Varga Marianna okleveles teaszakértő és tea barista. Hat évig dolgozott a szakmában Londonban, a UK Tea Academy hallgatója volt, majd mesterképzéseken vett részt Hollandiában és Skóciában. Máig tagja az European Speciality Tea Association-nek, mint az egyetlen hazai teatermesztő. A tananyagot nemzetközi tanulmányai, és 13 év hazai szakmai tapasztalata alapján állította össze.

Indulás: 2025 szeptember

Formátum: online elméleti tananyag

+ opcionális gyakorlás Budapesten

Időtartam: 8 hét, saját tempóban tanulható

Gyakorló alkalmak: több választható dátum

A képzés díja

Online képzés teljes díja: 119.000 Ft

Személyes gyakorlás (2 óra, 20+ féle tea kóstolása): 25.000 Ft*

*csak a tanfolyammal együtt elérhető

Lépj be a teák világába, és válj tea baristává!

A legjobb befektetés a saját tudásodba való befektetés: jelentkezz most, és tanulj meg egy új szakmát év végére!