Varga Marianna vagyok, okleveles kertészmérnök, teaszakértő, és Magyarország teanagykövete.

Mindent, amit a valódi teákról, teakultúrákról tudok, Londonban tanultam az ottani mestereimtől, többek között Giles Hiltontól, aki számtalan teakönyv szerzője és évtizedek óta teabeszerző mesterként járja a világot. Sokat köszönhetek a világ minden tájáról érkező (japán, kínai, indiai, thai) munkatársaimnak, barátaimnak is, akikkel az élet sodort össze az ott töltött 6 évem alatt.

Mottóm: a teázás élmény! Hozd ki belőle te is a maximumot! Célom, hogy tanácsaimmal és tea workshopjaimmal fellendítsem a teázási kedvet Magyarországon, egyre tágabb réteggel megszerettessem a teázást, valamint elsőként meghonosítsam a teatermesztést hazánkban.

A Magyar Tea Projektemmel nem csupán kistermelők, őstermelők kaptak új
lehetőséget a termesztésre, de minden tearajongó számára lehetővé vált, hogy teacserjét szeretgessen, gondozzon a kertjében, vagy  szobaablakában. És az igazán ínyencek már magyar teát is kortyolhatnak!

Nem márkákat vagy teatípusokat képviselek, hanem a teakészítés helyes módját mutatom meg. Hogy néhány egyszerű mozdulattal és alapszabály betartásával a maximumot tudd kihozni minden típusú teából. Hogy valódi élmény legyen a teázás. Hogy elindulj Te is a felfedezés útján,
megtalálni a saját teautadat.

Hiszen a tea egészséges, tiszta ital, a teázás élmény, társasági program vagy énidő! Nincs még egy olyan ital a világon, aminek semmilyen káros hatása nincs a szervezetre! Tarts velem ebben az izgalmas világban! 

Miért fogadd el a tanácsaimat?

A Kertészeti Egyetem elvégzése után a borok világába csöppentem, és az egri  borvidéken, majd Ausztráliában dolgoztam szőlészként, majd borászati laboránsként.

Az 6 hónapos ausztrál gyakorlat után tovább szerettem volna fejleszteni angol nyelvtudásomat, így Magyarország helyett Londonba vettem az irányt. Itt cseréltem le a borkóstolókat teakóstolásra. A britek teaszenvedélye és nyitottsága teljesen magával ragadott. Hat évig dolgoztam itt egy nagy múltú teakereskedésben, ahol belső továbbképzéseken, teaklubokban és kóstolókon szerettem bele a valódi teák világába, és sajátítottam el teaismereteimet.

Azóta Hollandiában és Skóciában képzem tovább magam, tanulok teatermesztést és feldolgozást is mestereimtől, sikeres európai teatermesztőktől, és a UK Tea Academy oktatóitól.