Rólam

Varga Marianna vagyok, okleveles kertészmérnök, teaszakértő, és Magyarország teanagykövete.

Mindent, amit a valódi teákról, teakultúrákról tudok, Londonban tanultam az ottani mestereimtől, többek között Giles Hiltontól, aki számtalan teakönyv szerzője és évtizedek óta teabeszerző mesterként járja a világot. Sokat köszönhetek a világ minden tájáról érkező (japán, kínai, indiai, thai) munkatársaimnak, barátaimnak is, akikkel az élet sodort össze az ott töltött 6 évem alatt.

Mottóm: a teázás élmény! Hozd ki belőle te is a maximumot! Célom, hogy tanácsaimmal és tea workshopjaimmal fellendítsem a teázási kedvet Magyarországon, egyre tágabb réteggel megszerettessem a teázást, valamint elsőként meghonosítsam a teatermesztést hazánkban.

A Magyar Tea Projekt keretein belül kutatom a teacserje termeszthetőségét hazánkban. Célom, hogy minden tearajongó számára lehetővé váljon, hogy teacserjét szeretgessen, gondozzon a kertjében, vagy  szobaablakában, majd leveleiből saját teát készíthessen.

Tea workshopjaimmal a teakészítés helyes módját mutatom meg. Hogy néhány egyszerű mozdulattal és alapszabály betartásával a maximumot tudd kihozni minden típusú teából. Hogy valódi élmény legyen a teázás otthon is. Hogy elindulj Te is a felfedezés útján,
megtalálni a saját teautadat.

Hiszen a tea egészséges, tiszta ital, a teázás élmény, társasági program vagy énidő! Nincs még egy olyan ital a világon, aminek semmilyen káros hatása nincs a szervezetre! Tarts velem ebben az izgalmas világban! 

Miért fogadd el a tanácsaimat?

A Kertészeti Egyetem elvégzése után a borok világába csöppentem, és az egri  borvidéken, majd Ausztráliában dolgoztam szőlészként, majd borászati laboránsként.

Az 6 hónapos ausztrál gyakorlat után Londonba vettem az irányt. Itt cseréltem le a borospoharat teáscsészékre, és mélyültem el a teák világában. A britek teaszenvedélye hamar magával ragadott. Hat évig dolgoztam itt egy nagy múltú teakereskedésben, ahol belső továbbképzéseken, teaklubokban és kóstolókon sajátítottam el teaismereteimet.

Azóta is  -a UK Tea Academy hallgatójaként, és az European Speciality Tea Association tagjaként- folyamatosan képzem magam. Elvégeztem Londonban egy teatermesztés mesterképzést, Hollandiában és Skóciában pedig sikeres európai teatermesztőktől tanulom a termesztés és feldolgozás gyakorlati csínját- bínját.