Ültess teát

Ültess te is teát!

Szereted a teát? Milyen érzés lenne saját teacserjét nevelgetned a lakásodban, amiről frissen leszedhetnéd a leveleket, leszáríthatnád, és SAJÁT teádat kortyolhatnád otthonodban, hátradőlve, megpihenve? Ugye, milyen jól hangzik?
 
Ha van egy világos ablakod, pici odafigyeléssel és szerető gondoskodással neked is lehet teacserjéd.

Milyen teacserjét tudsz rendelni?

Ez a kínai tea, a Camellia sinensis hidegtűrő változata, ami alkalmas arra, hogy európai klímán, így Magyarországon is neveljük. Ugyanilyen növényeket láthatsz a váci teakertemben is, így ha szeretnéd, személyesen is megnézheted. Egyeztessünk időpontot, és látogasd meg a teakertemet: https://kameliakert.hu/teakertem/

A most előrendelt teacserjék május közepétől kerülnek kiszállításra, kérlek rendeléskor ezt vedd figyelembe. Kertbe kiültetni május 15. után javaslom.

Rendelhető méretek

3 éves cserje (májusi szállítás)

ceruzavastagságú, fás szárú
25-30 cm magas
10 cm-es cserépben szállítjuk
lakásban tartható
vagy kertbe kiültethető
6500 Ft / cserép

4 éves cserje (elfogyott!)

ceruzavastagságú, fás szárú
40-45 cm magas
15 cm-es cserépben szállítjuk
kertbe kiültethető
védett, nem huzatos helyre
9 500 Ft / cserép

Mennyi teát ad egy cserje?

3 teanövény

szedésenként egy-két csésze teához elegendőt

20 teanövény

szedésenként nyolc csésze teához elegendőt

50 teanövény

szedésenként húsz csésze teához elegendőt

3 hetente szedhetők a felső, legfiatalabb levelek, az úgynevezett csúcshajtás.

A leszedett leveleket egy tálcára, vagy tiszta konyharuhára terítve 24 óra alatt megszárítjuk, majd forró, de már nem lobogó (kb 80 C fokos) vízzel leöntjük, és 3 percig áztatjuk. Így fehér tea lesz belőle, tehát szedés után 1 nappal fogyasztható.

Hová kerüljön a teacserje?

Lakásban: világos, nem huzatos helyre. Felülről öntözd, nem szereti a pangó vizet.

Kertben: napos/félárnyékos helyre, de oda kerüljön, ahol nincs pangó víz, nem áll meg a víz eső után. Fenyőkéreggel mulcsold ültetés után,  így elegendő 4-5 naponta locsolni. Legjobb az esővíz locsoláshoz. 

Ha ennél részletesebb útmutatóra, segítségre van szükséged, azokat 16 oldalon az Így gondozd a teacserjéd e-book-ban gyűjtöttem össze. Legyél profi teacserje tulajdonos, rendeld meg az alábbi gombra kattintva:

Ha nem akarsz bíbelődni a tea termesztéssel, vagy nincs helyed, ahová ültethetnél teacserjét, de mégis szeretnél valamilyen formában részese lenni a magyar teának, akkor fogadj örökbe egy kis növénykét virtuálisan.

Mit jelent ez? Támogatod a Magyar Tea Projektet, a teatermesztés meghonosítását és a magyar tea feldolgozását egy jelképes összeggel (7500 Ft), amiért cserébe egy névre szóló, 1 évig érvényes teatulajdonosi oklevelet küldünk -mely tanúsítja az örökbefogadás tényét.

Ezzel bekerülsz a VIP tearajongók csoportunkba, akiket a következő évben a TEAVIRÁGZÁS idején vendégül látunk egy teakóstolóval egybekötött exkluzív teakerti sétára.

Csatlakozz a Kamélia - teaklub Facebook csoportunkhoz

Csatlakozz a Kamélia - teaklub Facebook csoportunkhoz

TEACSERJE ELŐRENDELÉS

3 éves cserje 6 500 Ft / cserép
4 éves cserje 9 500 Ft / cserép
Megrendelem hozzá az Így gondozd a teacserjét e-bookot is kedvezményes áron (2990 ft)

Teacserje örökbefogadás