Teakertem

Teakertem a Dunakanyarban Magyarország első látogatható teakertje. Igazi szerelemprojekt.

Itt kutatom a teanövény – Camellia sinensis-  igényeit, termeszthetőségét hazánkban.

Több termesztési kísérletem van, aminek eredményeit jegyzem az utókor számára, oktatási és kutatási céllal.

A teacserjék a szabadföldbe vannak kiültetve. Körülöttük fák, orgonabokrok, és ősgyep zöldell.

A kerthez tartozik egy faház és egy hangulatos kis terasz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szemben lévő Naszály hegyre.

A faházban mosdó található.

A kutatásaim miatt 2020-ban jelöltek Az év agrárembere kitüntető díjra, Fenntartható gazdálkodás kategóriában, ahol a döntőig jutottam, bekerültem az első 3 helyezett közé. Nagyon köszönöm a bizalmat és a jelölést!

TEAKERT LÁTOGATÁSA:

A teakert júniustól október végéig látogatható előre egyeztetett időpontban. Egy teakóstolóval egybekötött teakerti sétára hívlak titeket, ahol egy informatív előadás, a kert bejárása, a magyar teaprojekt bemutatása után helyet foglalhattok a gyönyörű panorámás kilátással rendelkező teraszon, és megkóstolhatjátok az idei szüretelésű magyar teát, három másik, kiváló európai tea társaságában. A kóstolóhoz minden eszköz (kungfu teaszertartás eszközei) a helyszínen rendelkezésre áll.

A látogatás és kóstoló privát, 2 -6 fő részére szól, díja: 7900 Ft/fő, vagy páros jegy: 15000 ft.

TIPP: ha ajándékba szánod a teakerti sétát, írj nekem, és kérj névre szóló ajándékutalványt.

Jó hír: kertészeti- és agráregyetemeken már választható a teatermesztés, mint szakdolgozat téma. Diplomamunkádban szívesen segítek, helyet biztosítok a kertemben és rendelkezésre bocsátom az eredményeimet, tapasztalataimat. Kötelező gyakorlatodat is töltheted nálam. Fiatal szakmabeliek, keressetek bizalommal!

KERT/TERASZ BÉRLÉSE:

A kert a terasszal bérelhető is fotózáshoz, szabadtéri piknikhez, romantikus lánykéréshez, szülinapra, vagy lánybúcsúra. Maximális létszám 6 fő.

A bérlés díja: 10000 ft/óra. Minimum bérlés 2 óra.

Ha a kertet meglátogatni, vagy bérelni szeretnéd, vedd fel velem a kapcsolatot a kapcsolati űrlap kitöltésével.

Kapcsolati űrlap

Szakmai csoportok, iskolák részére:

A kertben szívesen fogadok szakmai/ iskolás csoportokat, kertész diákokat, kertbarátokat kedvezményes, csoportos jeggyel. Maximális létszám 20 fő.

Ha csoportosan jönnétek, kérlek írj nekem a marianna(kukac)kameliakert.hu címre.

Ha kedvet kaptál, és szeretnél te is saját mini teakertet, vagy csupán néhány teacserjét gondozni otthonodban, tőlem tudsz rendelni, kattints a gombra:

Még több teakerti fotóért nézd meg a galériát