A Kamélia Kert bemutatja: 

Kamélia - Akadémia

A teanövény – Camellia sinensis- termesztése Magyarországon. Az alapoktól a tea feldolgozásáig.

következő alkalom: 2022. őszén

 

A tanfolyam célja: hogy megismerd a teát, mint növényt is! Ha egy ideje foglalkoztat, hogy nevelgetnél saját teát, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, itt a helyed.

A nap végére el is tudod majd dönteni, hogy néhány teacserjét szeretnél a lakásodba, vagy akár saját mini teakertet ültetnél. Ehhez is adok útmutatót.

Ki lesz az oktató?

Varga Marianna, okleveles kertészmérnök, teaszakértő és Magyarország teanagykövete vagyok.

Londonban szereztem teaszakértői képesítést, teákkal, teakóstolók szervezésével már 14 éve foglalkozom. Márkám a Kamélia Kert. Teakóstolók és a szaktanácsadás mellett saját, egyedi teakeverékeimre vagyok büszke.

A tea magyarországi termesztésébe 2018 nyarán fogtam bele, amikor is felkért a holland teanemesítő, hogy teszteljem a tea hidegtűrő változatát Magyarországon, legyek az ország teanagykövete és népszerűsítsem a teatermesztést.

Azóta 6 teakert működik irányításom és szaktanácsadásom segítségével az ország különböző területein, több, mint 3000 teacserjének találtam otthont kisebb -nagyobb kertekben, lakásokban.

A teatermesztést holland termesztőktől, skót termelőktől, és a skót valamint londoni UK Tea Academy kurzusain tanultam. Olyan mestereim vannak, mint Beverly-Claire Wainwright és Nigel Melican, akik több, mint 30 éve dolgoznak a tea bizniszben, és 27 országban tevékenykednek szaktanácsadóként, igazgatnak teakerteket, építenek teafeldolgozó üzemeket, és tanítanak generációkat a tea termesztésére és feldolgozására.

Ezen a napon a tőlük és a Tea Akadémián szerzett tudásomat szeretném nektek átadni a saját magyarországi tapasztalataimmal megfűszerezve. Hiszen legnagyobb tanítónk a saját tapasztalatunk!

 

Miről tanulunk ezen a napon?

A tea háttere

A teanövény igényei természeti oldalról

A teanövény igényei Emberi oldalról

Délután tanuljuk a teatermesztés gyakorlati részét

A tanfolyamra teanövényt is viszek, hogy közelről megismerkedj a növénnyel!

Teacserje otthon, mint dísznövény

Igényei, szükségletei, lehetőségek, ha kis mennyiségben, lakásban, erkélyen szeretnél tartani növényt.

A nap menete

A tanfolyam 11:00- 16 óráig tart, közben egy ebédszünettel.

11:00-13:30. Délelőtti modul: a tea háttere, teanövény igényei, a világ teatermő vidékei. Az előadások között rövid teaszüneteket tartunk, amikor két teát együtt megkóstolunk.

13:30-14:00. Ebédszünet. A hideg ebédet az ár tartalmazza (kencék, kenyér, zöldség, gyümölcs, pogácsa, tea, kávé) -ha meleg ételt szeretnél enni, hozhatsz magaddal, lesz melegítési lehetőség.

14:00-16:00. Délutáni modul: teatermesztés Európában és Magyarországon. Délután is két teát megkóstolunk, köztük a MAGYAR termesztésű teát.

Következő dátum: 2022 ősz (szervezés alatt. Írj nekem, ha érdekelnek a részletek)

Helyszín: Patent Budapest, Csalogány utca 55. 1015

Add ajándékba

utalvány kérhető
  •  

Az Akadémia díja

29 000 Ft/fő
  •  

Jelentkezem!