A Magyar Tea

Ezek a nemesített teacserjék bírják az európai klímát, a hideget, a havat, így alkalmasak arra, hogy Magyarországon is megéljenek szabadföldi termőterületen, vagy akár cserepekben a hátsó kertben, balkonon.

Ez a tea a hazai földnek és a speciális hazai klímának köszönhetően egyedi, igazi magyar ízt kap a Kamélia kertben. A cserjéket tőzeggel alaposan feltöltött talajban gyökereztettem, és csepegtetős módszerrel öntözöm. A fejlődésüket nap mint nap magam ellenőrzöm, féltő szemekkel kísérve minden egyes tő sorsát. A növénykék szemmel láthatóan élvezik a magyar közeget és a szerető törődést.

Fontos célom, hogy hazánkban a teatermesztés és a teafogyasztás is ugyanolyan szervesen kapcsolódjon össze, ahogy a szőlőtermesztés és a borfogyasztás. Rendkívüli boldogság számomra, hogy immár neked is megmutathatom, hogyan is néznek ki az általam dédelgetett, üde zöld teasorok. Alig várom, hogy megízleld te is a Magyarországon termő teát! Te magad is meglepődsz majd, hogy magyar tea leveleiből olyan remek főzet készíthető, amely méltán veszi fel a versenyt a legjobb kínai zöld és fehér teákkal.

Oszd meg facebookon a cikket