Itt minden tea zöld tea

Tearajongóként és környezettudatos kertészmérnökként a Kamélia kert helyszínét szándékosan úgy választottam ki, hogy a környék mentes legyen a káros hatásoktól és tiszta legyen a levegő. Számomra tehát magától értetődő, hogy ezt az állapotot én is igyekszem minden módon megvédeni és megtartani.

A Kamélia kertben ezért hosszú távon is fenntartható ökológiai gazdálkodást folytatok. Vegyszereket egyáltalán nem használok, a növényeimet csak természetes eszközökkel és módszerekkel óvom a károkozóktól, és figyelek a talaj termelékenységének fenntartására is.

A leszedett tealeveleket ipari helyett kézműves módszerekkel, apránként dolgoztatom fel, a mennyiséggel szemben mindig a minőségre helyezve a hangsúlyt.

A Kamélia kert tevékenyen járul hozzá a teafogyasztás során keletkező ökológiai lábnyom csökkentéséhez is. A világ másik feléről érkező teákkal szemben a magyar tea jóval környezetkímélőbb és költséghatékonyabb módon kerül a fogyasztók elé, miközben a minősége a felső kategóriás termékekével vetekszik.

Aki tőlem vásárol, garantáltan helyi terméket vesz és garantáltan hazai termelőket támogat. Arra is ügyelek, hogy a Magyar Tea Projekthez csatlakozó termelők a méltányos kereskedelem szabályainak megfelelően minden szükséges segítséget, szakmai támogatást megkapjanak tőlem. A saját teakertem, a Kamélia kert is a Magyar Tea Projekt szerves része. A Magyar Tea Projekt megvalósulása az általam támogatott hazai termelői közösség együttes érdeme. Elhivatott termelők nélkül mindez csak egy egyszemélyes kaland lenne. A Magyar Tea Projekt közösségébe tartozó termelők munkája teszi lehetővé, hogy egyre több teacserje fejlődhessen hazánkban. A termelőkkel fair trade alapon működöm együtt. A tőlük felvásárolt és feldolgozott levelekből készülő minden egyes csomag tea egy rendkívüli összefogás és szenvedélyes munka eredménye.

Oszd meg facebookon a cikket