Szakmabelieknek, a vendéglátásban dolgozóknak, baristáknak, és étteremvezetőknek.
Vagy neked, akit mélyebben érdekel a teák világa, vagy bármely formában a gasztronómia a szakterületed.
Ajándék az elsőknek!
Az első 10 jelentkező egy dedikált példányt kap a Tea a kertemben című könyvemből, amely elindít téged a teás szakértelem útján – postán, ajándékba!
Ez a könyv segít mélyebben megérteni a tea világát, és kiváló kísérője lesz a képzés során megszerzett tudásnak. Ne maradj le – ajándék csak az első 10 regisztrálónak jár!

Fedezd fel a teák végtelen világát!
Légy részese egy egyedülálló, 8 hetes online képzésnek, ahol a kezedbe adjuk a tudást, amivel a teázás a gasztronómia mindennapi részévé válik. A Tea Barista képzés nemcsak élmény, hanem egy új, keresett szaktudás is egyben.
Ez a tanfolyam neked szól, ha

vendéglátásban dolgozol, barista vagy

éttermet vagy kávézót vezetsz

érdekel a tea és a gasztronómia, és szeretnél mélyebb tudást, új készséget szerezni
A képzés tematikája 8 modulon vezet végig, a teatermesztés alapjaitól a tea-étel párosításokon át, egészen a felszolgálásig. Mindezt otthonról, a saját tempódban tanulhatod – az online leckékhez, saját tanulói felületen bármikor hozzáférsz.
A gyakorlati rész sem marad el!
A vizsga előtt személyes gyakorlási lehetőséget biztosítunk Budapesten, ahol több mint 20 féle prémium teát készíthetsz és kóstolhatsz, profi eszközökkel.
Tematika áttekintése

Mi a tea?
Bevezetés a tea világába, és egy kis tea történelem Hogyan és mikor jutott el a tea Kínából először keletre, majd nyugatra? Mikor érte el Európát?

A Camellia sinensis
minden tea alapja. Termőhelyek, termesztés, klíma és terroir, szüretek, first flush

Tea feldolgozásának lépései
hatóanyagok, koffein és L-theanin

Tea elkészítése
eszközök ismertetése, tea és bor párhuzam

Tea kóstolása
a víz minőségének fontossága, víz pH-ja, áztatási idők

Tea–étel párosítás
tea és ételsorok, tea és sajt, tea és csokoládé

Tea a konyhában
főzés teával, receptek

Tea a vendéglátásban
kávézók és éttermek, tealap, tea felszolgálása, tárolása
Külföldön már sok helyen, például Hollandia fine dining éttermeiben ma már ugyanúgy találunk teapárosításokat, mint borokat. Ne maradj le erről az új hullámról!
Mit kapsz a képzés végén?

✅ Oklevél sikeres vizsga után

✅ Professzionális tudás a tea világáról, mely külföldi munkahelyen is megállja a helyét

✅ Új készség, amellyel bővítheted vállalkozásod vagy szakmai lehetőségeid

Neked szól, ha étteremvezető vagy
- Bővíted a kínálatodat - minőségi tealappal
- Bővíted a vendégkörödet - vonzóbb leszel a gasztrotudatos vendégek számára
- Követed a nemzetközi trendeket: teapárosítás, tealap, szezonalitás

Neked szól, ha barista vagy, vagy a vendéglátásban dolgozol
- Bővíted a szakmai tudásod
- Növeled az értéked a munkaerőpiacon
- Válthatsz, vagy előreléphetsz a ranglétrán
A képzés formája és időpontja
A képzés oktatója
Varga Marianna okleveles teaszakértő és tea barista. Hat évig dolgozott a szakmában Londonban, a UK Tea Academy hallgatója volt, majd mesterképzéseken vett részt Hollandiában és Skóciában. Máig tagja az European Speciality Tea Association-nek, mint az egyetlen hazai teatermesztő. A tananyagot 13 év szakmai tapasztalata és nemzetközi tanulmányai alapján állította össze.
Indulás: 2025 szeptember
Formátum: online elméleti tananyag
+ opcionális gyakorlás Budapesten
Időtartam: 8 hét, saját tempóban tanulható
Gyakorló alkalmak: több választható dátum
A képzés díja

Online képzés teljes díja: 119.000 Ft

Személyes gyakorlás (2 óra, 20+ féle tea kóstolása): 25.000 Ft*
*csak a tanfolyammal együtt elérhető
Lépj be a teák világába, és válj tea baristává!
A legjobb befektetés a saját tudásodba való befektetés: jelentkezz most, és tanulj meg egy új szakmát év végére!