Tea és a rendezvények

1. Céges nap:

Teakóstoló workshop és a céges rendezvények. Konferencia, fesztivál, üzleti reggeli, partnertalálkozó…
Hogyan tudom összeegyeztetni, oda illővé tenni egy teaszertartást?
Keleten teljesen szokványos dolog rendezvényen, konferencián, tárgyaláson teázni, ez nálunk még viszonylag szokatlan dolognak számít.
De nem nekem: remekül össze lehet egyeztetni egy céges napot, egy csapatépítőt, egy konferenciát, egy partnertalálkozót vagy üzleti reggelit a vezetett teáztatással.
Garantáltan maradandó élmény lesz a résztvevők számára, éppen a különlegessége, újdonsága miatt.
Hogyan kell elképzelni egy ilyen alkalmat?
Időben rugalmasan igazítom a kóstolandó teák számát és az interaktív részvétel mértékét az eseményhez, 30 perctől 2 órás alkalmakig tudom variálni a teás programot. Együtt készítjük el a teákat a résztvevőkkel, interaktívan részt vesznek benne hagyományos, ázsiai teakészítő eszközök használatával:
– vezetett kóstolással felfedezzük az egyes teákat, világukat
– hosszabb workshop esetén a résztvevők közel 20 féle összetevőből (szárított gyógynövényből, teából, gyümölcsből, fűszerekből) összeállítanak egy saját teakeveréket, amit hazavihetnek (ezt még a cégvezetők is imádják és élvezni szokták).
Leggyakrabban kért tematikák:
– Bevezetés a teák világába (alapozó tanfolyam)
– A világ teái (képzeletbeli utazás a kontinensek és teakultúrák között)
– Gyógynövény workshop (különleges, olykor meghökkentő gyógynövények, melyekkel még nem, vagy csak nagyon kevesen találkoztak)
   

2. Csapatépítő:

A közös teakészítés, egymás megkínálása, ízlelgetés, majd a közös alkotás összehozza, megnyitja a résztvevőket, beszélgetésre ad okot. Ha nincs egy teljes napotok csapatépítőre, vagy éppen több programot szeretnétek a napba beiktatni, hogy a dolgozók tudjanak választani, egy teasarok a rendezvényen épp nektek való!
Játékos kvízzel, vakkóstolással, növényfelismeréssel tehető még izgalmasabbá.

3. Jógastúdiók nyílt napja, wellness szállodák megnyitója:

Azt gondolom, ezt a részt nem kell magyarázni. Egy ilyen alkalom fényét csak emeli egy meghitt teaszertartás, a résztvevők is nagyon szokták élvezni ezeket a teázásokat.

4. Lánybúcsú:

Talán a legmeglepőbb az az első felkérés volt, mikor lánybúcsúra hívtak teakóstolót tartani. Persze azóta már számtalan lánybúcsún vettem részt,és azt kell mondanom, imádom ezeket az alkalmakat. Önfeledt, felszabadult, jó hangulatú 2 órát töltünk el ilyenkor, előre megbeszélt tematika alapján. A program legtöbbször meglepetés a menyasszony számára, és leírhatatlan az érzés, amikor meglátja a szépen terített asztalokat és megtudja, milyen programot szerveztek neki barátnői. A kóstoló végén (kivéve, ha szabadtéren teázunk, mert olyan is van) mindenki összeállít egy virágszirmos, illatos, saját teát, amit szép csomagolásban haza is vihet. Meginni, vagy emlékbe.

Összegezve tehát ezt gondolom: a termőhelyek és a közel 500 variáns miatt egy csésze tea sokszínűsége végtelen, életfogytig lehet tanulni, tanulmányozni, mindig mutat újat, ezért a kedvenc növényem. Célom, hogy minél többen felfedezzétek ti is.

Oszd meg facebookon a cikket