Teás ajándékötletek Pedagógus napra

Hamarosan itt a Pedagógus nap! Tudom, hogy vannak olyan felnőttek, -hallottam már ilyen mondatot- akik azt mondják, miért ajándékozzunk pedagógus napon? Hiszen a dadusoknak, óvónéniknek, tanítóknak ez a dolguk. Hogy a gyerekeinkkel foglalkozzanak.

Őszinte leszek: szerintem ilyet csak az mond, akinek még nincs gyereke. Egész nap összezárva lenni, 26-30 gyerekkel, iszonyú fárasztó! Nekem 2 óvodásom van, huh, nem egyszerű, ezért őszinte tiszteletem mindenkinek, aki kettőnél több gyerekkel elbír egyszerre!

De hogyan is alakult ki ez a nap? Kiket ünneplünk, és miért?

Pedagógusnapon köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat köszöntjük. Magyarországon minden év júniusának első vasárnapján tartják, ami idén június 4-re esik. A pedagógusnapot 1952 óta ünnepeljük Magyarországon.

A pedagógusok munkája összetett, kreatív és felelősségteljes, hiszen nem csak tanítanak, hanem motiválnak, gondolkodásmódot és értékrendet mutatnak a gyerekeknek, diákoknak.

Éppen ezért bennem fel sem merült, hogy ne adjak valamit az óvónéniknek. Akár egy apróságot, egy kis figyelmességet, vagy hasznos dolgot, amit említettek valamikor év közben, hogy mennyire jól jönne.

 

Na de miből lehet választani?

A mi óvónénink egyszer kérte, hogy ajánljak valamilyen teát torokfájásra, mert a sok gyerek túlkiabálása miatt folyamatosan fáj a torka.
Így nekem viszonylag egyszerű dolgom van, immunerősítő, és torokseprő teákat fogok a csomagjába tenni.

 

Ha többen összefogtok szülők, és közösen ajándékoztok, választhattok komplett, átadásra kész ajándékcsomagot, egy tea helyett.

Kérhettek a dobozokba 2 vagy 3 teát, az ízeket is eldönthetitek, de én is segítek, ha erre van igény.

Ajándékdobozra pedig leginkább a „Köszönöm”, vagy a „Szeretettel” felirat illik, ezt is ti döntitek el.

 

Ha pedig maradandót szeretnél ajándékozni, arra is van ötletem:

Bölcsis gondozóknak aranyos ötlet a teanövényes vászontáska, hiszen mindig sok cuccal járnak dolgozni, játszótérre, vagy sétálni a kicsikkel.

Ajándékozhatsz egy -egy vászontáskát, vagy egy táskát benne egy tetszőlegesen választott teával. Így hasznos is, szép is, és egészséges is az ajándék.

 

De én, ha gyerekekkel foglalkoznék, tudod minek örülnék legjobban?
Ha valamilyen élményt, kikapcsolódást, feltöltődést, vagyis énidőt kapnék. Hiszen a pedagógusoknak (is) legdrágább kincs ezek a feltöltődések.

Ha te is inkább élményt szeretnél ajándékozni, a teaworkshop utalvány a legjobb választás, mert :

– egy évig felhasználható
– szabadon választott témájú teaworkshopra
– több helyszínen Budapesten és Vácon
– együtt is mehetnek a pedagógusok, kvázi csapatépítőnek is tökéletes.

 

Teát ajándékozni mindig jó ötlet, egyszerű, ám hasznos ajándék, egészséges, finom, ha pedig mégsem teázik az illető, könnyen tovább ajándékozhatja.

Nézz körül a webshopban: https://kameliakert.hu/teabolt/

 

Oszd meg facebookon a cikket