BETELT! – Tea-túra Dél-Angliában: Devon és Cornwall

Időpont
Dátum - 2024/07/12 - 2024/07/17
7:00 de. - 8:00 du.

Kategóriák


Tea-túrával egybekötött kiscsoportos körutazás Anglia legszebb részeire: Devonba és Cornwallba

Időtartam: 6 nap / 5 éj

Dátum: 2024 július 12- július 17 .

Utazás: repülővel Budapest – London (kb 2,5 óra), majd busszal

Elhelyezés: 4 csillagos, tengerparton elhelyezkedő szállodákban, reggelivel

 

 

 

Európa második legrégebbi teaültetvényeit látogatjuk meg Angliában, a 25 éves Tregothnan gardent és a valamivel fiatalabb Dartmoor Estate tea-t. Mindkét helyen nagy szeretettel várnak minket, vezetett teakert túrával és kóstolóval.

De Devon és Cornwall ennél sokkal többet tartogat számunkra.

Devon: igazi vidéki Anglia, bájos falucskákkal, cottage-okkal, a Dartmoor Nemzeti Park felfedezésével. A park, ahol vadlovak élnek és vágtáznak szabadon, ezrével nyílnak a vadvirágok, ahová csak gyalogosan lehet bemenni, annyi természeti értéke van.

 

Cornwall: Anglia legszebb része, amit angol riviérának hívnak (Anglia dél-nyugati csücske), ahol gyönyörű a tengerpart, legfrissebb a fish and chips, sziklás tengerparti túrák, történelmi látnivalók várnak, ahol meglátogatjuk az Eden Projectet is. Növénykedvelőknek kötelező látnivaló!

 

A túra menete:

1.nap: Budapest – London – Torquay

A kora reggeli órákban repülünk Londonba, ahol már vár ránk a saját buszunk, és egy gyors reggeli után irány a tengerpart, Torquay. Itt lesz az első szálláshelyünk. Torquay az angol riviéra fővárosa, ahol délután szabad program, strandolás, pihenés vár. A parton sok kávézó, étterem található, történelmi látnivalók, csodás kikötő.

2.nap: Dartmoor

Délelőtt meglátogatjuk Anglia egyik teaültetvényét, a Dartmoor Estate Tea-t, ahol vezetett teakert túra és teakóstoló vár ránk, valamint a tea feldolgozásába is betekintést nyerünk.

Délután gyalogtúra a Dartmoor nemzeti Parkban.

Hazaúton megállunk Cockington Village-ben, ahol a zsúptetős házak között visszarepülünk az időben. Szabadidőnkben teázhatunk a Rose Cottage teakertjében (próbáljuk ki a devoni teát egy kis scone-t majszolgatva!), felkereshetjük a vízimalmot, sétálhatunk a rózsakertben.

   

 

3.nap: Tintagel Castle – Newquay

Reggeli után kijelentkezünk a szállásról és felfedező útra indulunk Cornwall legszebb látnivalóihoz. Első megállónk az Artúr-mondakörhöz kapcsolódó, drámai látványt nyújtó, sziklaszirten elhelyezkedő Tintagel várrom, ahol a legendák szerint Artúr király fogantatott. Ez a középkori történet később úgy megihlette Reginald de Dunstanville-t, Cornwall első grófját, hogy 1230 és 1240 között egy olyan várat építtetett, melynek egy része a szárazföldön, másik fele pedig egy tenger fölé nyúló sziklaormon áll. A két várrészt évszázadokig egy keskeny földnyelv kötötte össze, amelyet azonban a természeti erők lassan elpusztítottak. A 2019-ben átadott új híd ismét lehetővé teszi az átkelést. Érdekessége a közepén található 40 milliméteres hasadék, amelyet ugyan könnyedén át lehet lépni, de éppen elég ahhoz, hogy egy kicsit megemelje a magasságtól rettegők pulzusát, és egyben utaljon a múlt és a jelen, a legendák és a történelem törékeny határvonalára.

Délután elfoglaljuk cornwall-i szállásunkat Newquay városában. A város gyönyörű tengerpartjáról ismert, ami a szörfösök kedvenc  helye.

 

4.nap: Truro – Minack theatre – St Michael’s Mount

Délelőtt meglátogatjuk a második teaültetvényt, a Tregothnan kertben, ami Anglia legszebb botanikus kertje. Itt lehet teázni, sétálni, vásárolni helyben termett teákat, mézet, lekvárt, virágokat.

Délután felfedezzük Cornwall legszebb tengerpartjait: meglátogatjuk a kihagyhatatlan Minack szabadtéri színházat, ami közvetlen a parton helyezkedik el, közel 100 éves, és a mai napig működő színház.

Hazafelé úton megállunk Marazion, tengerparti városkában, innen közelítjük meg a Saint Michael’s Mount várat. Ár-apály függvényében száraz lábbal vagy csónakon (felár elllenében) juthatunk át a szigetdomb tetején messziről hívogató 12. századi várhoz, amely egykor kolostor, börtön és erőd is volt.

   

 

5.nap: Eden project látogatása

Délelőtt fakultatív program az Eden Project látogatása. Ez a világ legnagyobb üvegháza, de nem csak látványosság, hanem fontos oktató- és kutatóközpont. A Times szerint a világ nyolcadik csodája! Minden növény megtalálható itt, a kakaófától, a vanílián át a kávé és teacserjékig. Kutatnak és termesztenek, lehet vásárolni az itt termesztett termésekből is.

Délutánt Newquay-ben töltjük, ami a szörfösök paradicsoma. Itt lehet „elveszni” a tengerparton, sétálni, strandolni, friss halat enni.

( a délelőtti Eden project fakultatív, aki nem ezt a programot választja, az egész napot Newquay-ben tölti)

 

   

6.nap: London – Budapest

Reggeli után London Luton repülőtér, és repülünk haza az esti járattal. Aki szeretné az utat meghosszabbítani, innen maradhat Londonban néhány napot, egyénileg. Látnivalókra tippet, tanácsot szívesen adok.

 

Az utazás ára: 460 000 /fő, mely 2 részletben fizetendő. Első részlet 150 000 ft előleg, mely február 15-ig fizetendő, ezzel biztosítod a helyed. Második részlet 310 000 ft, melyet május 1-ig kell kifizetni.

 

Az ár tartlamazza:

Repülőtéri transzfer

Különbusz a kirándulás teljes idejére

Magyar idegenvezetés

Programok a leírtak szerint

Szállás 5 éjszakára reggelivel: 2 éjszaka Devon (tengerparton), 3 éjszaka Cornwall (tengerparton, úszómedencével, szaunával)

 

Nem tartalmazza:

Repülőjegy (wizzair-rel megyünk, egyénileg megvásárolandó, útlevél szükséges Angliába!)

Reggelin kívüli étkezések

Belépőjegyek a fizetős nevezetességekhez

 

Jelentkezési határidő: február 10.

 

(a programváltozás jogát fenntartjuk, ugyanis a napok sorrendje felcserélődhet időjárás függvényében)

(*Lemondás esetén a foglaló április 30-ig teljes mértékeben visszajár. Május 1-től nem jár vissza, de másra átruházható.)

Jelentkezem az eseményre

Név *
Email *
Számlázási név *
Számlázási cím *
Telefonszám *
Hány fő részére *
Megjegyzés