Hívj előadónak

Rendezvényt, szakmai napot szervezel? Kérj fel előadónak!

Az elmúlt évek során számos szakmai, vagy városi rendezvényen vettem részt, mint előadó. Küldetésemnek tekintem a teatermesztés meghonosítását Magyarországon, valamint a tea, mint ITAL, és mint NÖVÉNY minél szélesebb körben való népszerűsítését. Egyetemisták oktatását, akik már teából is írhatnak szakdolgozatot, teakedvelők edukálását, akiknek megmutatom, mennyire színes a tea felhasználhatóságának területe.

1 - Tea a kertemben:

avagy a teacserje (Camellia sinensis), mint a kertészeti ágazat újdonsága

2018 januárja óta kutatom és tanulom az európai teatermesztést, a lehetőségeit, buktatóit, sikereit. Teatermesztés mesterképzést végeztem Londonban, Tea Akadémiát Skóciában, tanultam közvetlenül holland, skót és grúz teatermesztőktől. Saját kertemben és termesztő-társaim kertjeiben többféle kísérletet állítottam fel, azokat vizsgálom. A gödöllői egyetem kísérleti kertjében pedig a hallgatók részére bocsátottam egy kisebb teakertet, és az első szakdolgozat már el is készült.

Vendégelőadóként oktatok a SZIE Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester továbbképzés szakán.

Magyarországon egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezem a teatermesztés és a tea kisüzemi feldolgozása területén. Készítettem a saját szedésű magyar teából fehér teát és zöld teát, amit a teakóstoló workshopjaim (https://kameliakert.hu/workshopok/) résztvevői illetve a teacserjét örökbefogadók (https://kameliakert.hu/ultess-teat/) már kóstolhattak is.

Kertészeti kiállításokon, konferenciákon vállalok előadást a teáról, egy új növény meghonosításának nehézségeiről és szépségeiről,

de többször tartottam már vállalkozóknak szóló rendezvényeken előadást egy egyszemélyes vállalkozás sikerre viteléről, buktatóiról is.

 

Kiemelten fontos számomra az EDUKÁCIÓ. Így általános- és középiskolákban extra kedvezményes áron, jelképes kitelepülési díjért vállalok ismertető előadást a teákról, teafogyasztásról, termesztésről vagy teakultúrákról. Keressetek bizalommal a  marianna@kameliakert.hu címemen.

2 - Bevezetés a teák világába:

Mi a tea? Milyen teatípusok vannak, és azokat hogyan kell elkészíteni helyesen? Milyen vizet használhatok? Mitől nem lesz keserű a zöld tea?

Ilyen és hasonló kérdéseket boncolgatok bevezető előadásom alatt a laikus, vagy még kezdő teázó hallgatóság számára művelődési házak programjai, városi rendezvények alkalmával.

Itt már hallhattál előadni:

Ha rendezvényt szervezel és szeretnéd, hogy nálad is előadjak, írj nekem bizalommal:

Üzenj nekem!