Rendezvényt, szakmai napot szervezel? Kérj fel előadónak!

Az elmúlt évek során számos szakmai rendezvényen, kiállításon vettem részt, mint előadó. Küldetésemnek tekintem a teatermesztés meghonosítását Magyarországon, a tea, mint ITAL, és mint NÖVÉNY minél szélesebb körben való népszerűsítését. Egyetemisták oktatását, akik már teából is írhatnak szakdolgozatot, teakedvelők edukálását, akiknek megmutatom, mennyire színes a tea felhasználhatóságának területe.

1 - Tea a kertemben:

avagy a teacserje (Camellia sinensis), mint a kertészeti ágazat újdonsága

2018 januárja óta kutatom és tanulom az európai teatermesztést, a lehetőségeit, buktatóit, sikereit. Teatermesztés mesterképzést végeztem Londonban, Tea Akadémiát Skóciában, tanultam közvetlenül holland, skót és grúz teatermesztőktől. Saját kertemben és termesztő-társaim kertjeiben többféle kísérletet állítottam fel, azokat vizsgálom. A gödöllői egyetem kísérleti kertjében pedig a hallgatók részére bocsátottam egy kisebb teakertet, és az első szakdolgozat már el is készült.

Vendégelőadóként oktatok a SZIE Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester továbbképzés szakán.

Magyarországon egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezem a teatermesztés és a tea kisüzemi feldolgozása területén. Készítettem a saját szedésű magyar teából fehér teát és zöld teát, amit a teakóstoló workshopjaim (https://kameliakert.hu/workshopok/) résztvevői illetve a teacserjét örökbefogadók (https://kameliakert.hu/ultess-teat/) már kóstolhattak is.

Kertészeti kiállításokon, konferenciákon vállalok előadást a teáról, egy új növény meghonosításának nehézségeiről és szépségeiről,

de többször tartottam már vállalkozóknak szóló rendezvényeken előadást egy egyszemélyes vállalkozás sikerre viteléről, buktatóiról is.

2 - Tea a gasztronómiában:

Évek óta kísérletezgetek tea- étel párosítással, a teával való főzéssel, sütéssel, teakoktél receptek fejlesztésével. A tea egészséges, tiszta ital, de nagyon sokszínű, így nagyon jól párosítható ételekkel, felhasználható sütéshez, főzéshez, kiváló koktél alapanyag. És minden mentes, így könnyen illeszthető különböző diétákba is.

Itt már hallhattál előadni:

Ha rendezvényt szervezel és szeretnéd, hogy nálad is előadjak, írj nekem bizalommal:

Üzenj nekem!