Barion Pixel

Matcha jégkocka – a nyári teázás új kedvence

Vendégeket vársz nyáron? Készülj elő: készíts matcha jégkockákat, így amikor a vendégek megérkeznek, azonnal kínálhatod  őket frissítő matcha itallal. Teheted a jégkockákat tonikba, tejbe, szódába, attól függ, mit  kérnek a barátaid.

Hozzávalók:

  • 1–2 gramm matcha por (attól függően, mennyire szeretnéd intenzívre)
  • 100–150 ml víz (szobahőmérsékletű vagy langyos)
  • Jégkockatartó forma
  • egy kis édesítő, pl. méz, juharszirup vagy agavé (opcionális)

 

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverd el alaposan a matcha port a vízzel. Használhatsz bambusz habverőt (chasen), mini kézi habverőt vagy egy shakeres üveget is – a lényeg, hogy ne maradjanak csomók.
  2. Ha szeretnéd édesíteni, most keverd bele a mézet vagy egyéb szirupot. Ez főleg akkor jó, ha limonádéba vagy tonikba szánod a kockákat.
  3. Öntsd a keveréket a jégkockatartóba.
  4. Tedd a fagyasztóba legalább 4–5 órára, de még jobb, ha egy éjszakát hagyod dermedni.
  5. Használhatod szénsavas vízbe, kókuszvízbe, limonádéba, tejbe vagy növényi tejbe – gyönyörűen oldódik, és fokozatosan adja le a matchás aromát.

 

     

Tipp: Ha átlátszóbb, „szép” jégkockákat szeretnél, használj előzőleg felforralt és visszahűtött vizet – ettől kevésbé lesz opálos a jég.

matcha

 

Még több hasonló tippért jelentkezz a TEA BARISTA KÉPZÉSÜNKRE: https://kameliakert.hu/tea-barista-kepzes/

 

Oszd meg facebookon a cikket