Vendégeket vársz nyáron? Készülj elő: készíts matcha jégkockákat, így amikor a vendégek megérkeznek, azonnal kínálhatod őket frissítő matcha itallal. Teheted a jégkockákat tonikba, tejbe, szódába, attól függ, mit kérnek a barátaid.
Hozzávalók:
- 1–2 gramm matcha por (attól függően, mennyire szeretnéd intenzívre)
- 100–150 ml víz (szobahőmérsékletű vagy langyos)
- Jégkockatartó forma
- egy kis édesítő, pl. méz, juharszirup vagy agavé (opcionális)
Elkészítés:
- Egy kis tálban keverd el alaposan a matcha port a vízzel. Használhatsz bambusz habverőt (chasen), mini kézi habverőt vagy egy shakeres üveget is – a lényeg, hogy ne maradjanak csomók.
- Ha szeretnéd édesíteni, most keverd bele a mézet vagy egyéb szirupot. Ez főleg akkor jó, ha limonádéba vagy tonikba szánod a kockákat.
- Öntsd a keveréket a jégkockatartóba.
- Tedd a fagyasztóba legalább 4–5 órára, de még jobb, ha egy éjszakát hagyod dermedni.
- Használhatod szénsavas vízbe, kókuszvízbe, limonádéba, tejbe vagy növényi tejbe – gyönyörűen oldódik, és fokozatosan adja le a matchás aromát.
Tipp: Ha átlátszóbb, „szép” jégkockákat szeretnél, használj előzőleg felforralt és visszahűtött vizet – ettől kevésbé lesz opálos a jég.
Még több hasonló tippért jelentkezz a TEA BARISTA KÉPZÉSÜNKRE: https://kameliakert.hu/tea-barista-kepzes/