CHAI – fűszeres fekete tea

CHAI – fűszeres fekete tea

A masala chai annyit jelent- fűszeres tea.

Alapja a fekete tea, amihez melengető fűszereket keverünk. Az indiai kultúrában ezek az úgynevezett ayurvédikus fűszerek, melyeket gyógyító és egészségmegőrző hatásuk miatt érdemes egész évben fogyasztanunk.

Tudtad?

Indiában és Sri Lankán minden családnak megvan a maga saját chai fűszerkeveréke. Mindenki fogyaszt masala chait, de minden család kicsit másként készíti el.

Ami ugyanaz: a fekete teát a fűszerekkel és cukorral felfőzik tej és víz 1/3 – 2/3-os arányában. Ha otthon tejjel szeretnéd készíteni, csak áztasd a már kész, fűszeres teádat 4-5 percig, szűrd  át, majd add hozzá a meleg, habosított tejet, hogy még krémesebb legyen. Növényi tejjel is finom, legjobban a mandulatej illik hozzá! Ez a chai latte!

Ebben a teakeverékben az Assam fekete tea mellett megtalálod a zöld kardamomot, gyömbért, a fahéjat, és a rózsaborsot. Mind a négy fűszer antibakteriális, torok -és szájüreg fertőtlenítő hatású, valamint hangulatjavító hatásuk is van.

Tömeg: 40 g

Tudtad? Hideg tejjel felöntve, jégkockákra töltve máris kész az iced chai latte, ami nyári melegben igazán fűsítő, frissítő ital, jó alternatívája a jeges kávénak (kevesebb koffeinnel!)

3.290 Ft

SKU 0139 Kategóriák , Címke

csak természetes összetevők

gyors kiszállítás

elégedett vásárlók