Grúz fekete tea x Kamélia kert

Grúz fekete tea x Kamélia kert

Grúzia valamikor, – még a Szovjetúnió részeként- tea nagyhatalomnak számított Európában, a termelés az 1950-es évekre elérte az évi 50 000 tonnát is. Majd a Szovjetúnió felbomlása után a grúz teatermelés drasztikusan csökkent, az ültetvényeket elhagyták, elhanyagolták, a teagyárak bezártak.

Az utóbbi években azonban Grúziában újra fellángolt az érdeklődés a teatermesztés iránt. Elkezdték újjáéleszteni az elhanyagolt ültetvényeket, felújítani a romossá vált tea feldolgozókat. A kormány és különböző nemzetközi szervezetek is támogatják a teatermesztést, igyekezve visszaállítani Grúzia hírnevét a világ teapiacán.

Az ország sajátos éghajlati és földrajzi adottsága kiváló teát eredményez. A hegyvidéken a teacserjék lassabban növekednek, ami gazdag ízvilágú leveleket eredményez.

 

Ez a fekete tea a Renegade Tea Estate kertjében terem, amit kizárólak nekünk, Kamélia kert vásárlóknak termelnek meg, dolgoznak fel és küldenek el, hogy itt is élvezhessük a grúz napsütést egy csésze illatos, piros-bogyós gyümölcsös ízvilágú, finom grúz fekete tea által.

 

Elkészítése: egy csésze 90 fokos vízhez 2 teáskanál levél, 3 perc áztatással. Többször felönthető.

Tömeg: 10 g

 

2.200 Ft

Kategóriák , Címke

csak természetes összetevők

gyors kiszállítás

elégedett vásárlók