Tavaszi fáradtság ellen – teázzunk!

Ha tavasz, akkor napsütés, madárcsicsergés, kellemesen melegedő időjárás – és persze a tavaszi fáradtság, ami megnehezítheti ezeket a csodás napokat. Az ember ilyenkor néha úgy érzi, nincs túl nagy összhang az éppen aktuális állapota, és a megújulni készülő természet között. Az alapvető vélekedés, vagy inkább javaslat ilyenkor az, hogy mozogjunk, sétáljunk sokat a friss levegőn, fogyasszunk több vitamint, hogy a kellemetlen tüneteket mérsékeljük. Van azonban egy olyan módszer, amire kevesen gondolnak, ha tavaszi fáradtságról van szó: ez pedig a teák csodálatos energizáló és revitalizáló ereje.

Mit tudnak a teák?

Erre persze szívem szerint azt válaszolnám, hogy mindent – és ebben van is valami. Nem elég ugyanis, hogy felkészülhetünk a hidegebb időre segítségükkel, vagy éppen élvezhetjük őket nyári forróság idején is, de a tavasz beköszöntével segíthetnek nekünk abban is, hogy mérsékeljük az évszakok váltásakor bekövetkező testi-lelki tüneteket.

 

Melyiket válasszuk?

  1. Első lépésként azt javaslom, hogy méregtelenítsük a szervezetünket! A tél, a sok ünnep, a nehéz ételek, a mozgásszegényebb életmód miatt ugyanis nagy eséllyel erre szükségünk is van. A szervezetünk persze meglehetősen jól összerakott szerkezet – a méregtelenítést azonban segíthetjük is. (Arról se feledkezzünk meg, hogy elkezdődött a nagyböjt időszaka.) A detox tea például egy olyan, nagy gonddal összeválogatott teakeverék, amely teljesen természetesen támogatja a méregtelenítést. Serkenti azokat a szerveket, melyek nagy szerepet játszanak ebben a folyamatban. Ilyen szervünk a máj és a vese, ez a tea lúgosít, fokozza az anyagcserét is. Azért, hogy a lehető legjobban működjön ez az egyébként finom tea, maté teát, zöld teát, citromfüvet, gyömbért és csalánt tartalmaz. Minden olyan hozzávalót, amely természetes módon támogatja szervezetünk méregtelenítési folyamatát. Plusz hatásként egy esetlegesen tervezett fogyást is támogathat – ez is lehet, hogy cél a tél elmúltával.

 

2. lépés: Méregtelenítés után jöhet egy frissítő tea a tavaszi fáradtság ellen, például egy olyan zöld tea, ami az Energia tea nevet kapta. Nem véletlenül. Ez a teakeverék ugyanis egyesíti magában a frissítő zöld tea minden jótékony hatását a pezsdítő gyömbérrel, és a thai citromfű csodálatos zamatával megbolondítva. Igazi ízbomba, amely mindenféle édesítés nélkül is egyértelmű, hogy megállja a helyét – és hidegen is nagyon finom!

Mint minden teám, ez is csak természetes összetevőkből készült.

3. Jó, ha van otthon Matcha tea is tavasszal, ami igazi superfoodként értelmezhető. Ez a fajta tea nagyon magas antioxidáns tartalommal bír, hiszen az egész levelet elfogyasztjuk, így szervezetünk feltöltéséhez igencsak ajánlható. Különleges tea, hiszen porrá őrölt zöld teáról van szó, melynek elkészítése hazájában, Japánban a ceremóniák csúcsa. A jó hír az, hogy már te is részese lehetsz egy ilyen ceremóniának – akár otthonodban is. Itt találod meg a hozzávalókat. Turbózd fel magad a matcha csodálatos erejével!

A teákon tehát igazán nem múlik a felkészülés a megújulásra. Csodálatosak: tisztítanak, ellazítanak, feltöltenek.

 

Melyik teát kóstolnád meg?

Ha a fent ajánlottakon kívül még mást is megkóstolnál, ne habozz. Nézz körül még oldalamon, varázsoljon el Téged is a teák csodálatos világa!

Ha  pedig velünk együtt kóstolnál tavaszi fehér és zöld teákat, ez a tavaszi workshop neked való:

Zöld teák, fehér teák

 

 

*Köszönöm a vendégposztot Magyar Dorottyának.

Oszd meg facebookon a cikket