Rendezvényt, szakmai napot szervezel? Kérj fel előadónak!
Az elmúlt évek során számos szakmai, vagy városi rendezvényen vettem részt, mint előadó. Küldetésemnek tekintem a teatermesztés meghonosítását Magyarországon, valamint a tea, mint ITAL, és mint NÖVÉNY minél szélesebb körben való népszerűsítését. Egyetemisták oktatását, akik már teából is írhatnak szakdolgozatot, teakedvelők edukálását, akiknek megmutatom, mennyire színes a tea felhasználhatóságának területe.
1 - Tea a kertemben:
avagy a teacserje (Camellia sinensis), mint a kertészeti ágazat újdonsága
2018 januárja óta kutatom és tanulom az európai teatermesztést, a lehetőségeit, buktatóit, sikereit. Teatermesztés mesterképzést végeztem Londonban, Tea Akadémiát Skóciában, tanultam közvetlenül holland, skót és grúz teatermesztőktől. Saját kertemben és termesztő-társaim kertjeiben többféle kísérletet állítottam fel, azokat vizsgálom. A gödöllői egyetem kísérleti kertjében pedig a hallgatók részére bocsátottam egy kisebb teakertet, és az első szakdolgozat már el is készült.
Vendégelőadóként oktatok a SZIE Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester továbbképzés szakán.
Magyarországon egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezem a teatermesztés és a tea kisüzemi feldolgozása területén. Készítettem a saját szedésű magyar teából fehér teát és zöld teát, amit a teakóstoló workshopjaim (https://kameliakert.hu/workshopok/) résztvevői illetve a teacserjét örökbefogadók (https://kameliakert.hu/ultess-teat/) már kóstolhattak is.
Kertészeti kiállításokon, konferenciákon vállalok előadást a teáról, egy új növény meghonosításának nehézségeiről és szépségeiről,
de többször tartottam már vállalkozóknak szóló rendezvényeken előadást egy egyszemélyes vállalkozás sikerre viteléről, buktatóiról is.
Kiemelten fontos számomra az EDUKÁCIÓ. Így általános- és középiskolákban extra kedvezményes áron, jelképes kitelepülési díjért vállalok ismertető előadást a teákról, teafogyasztásról, termesztésről vagy teakultúrákról. Keressetek bizalommal a marianna@kameliakert.hu címemen.
2 - Bevezetés a teák világába:
Mi a tea? Milyen teatípusok vannak, és azokat hogyan kell elkészíteni helyesen? Milyen vizet használhatok? Mitől nem lesz keserű a zöld tea?
Ilyen és hasonló kérdéseket boncolgatok bevezető előadásom alatt a laikus, vagy még kezdő teázó hallgatóság számára művelődési házak programjai, városi rendezvények alkalmával.
Itt már hallhattál előadni:
- A tea napja, 2018
- Tavaszkert - Kertészeti szakkiállítás és vásár, évente
- Ökoinfo Galga- Terítsük meg Galgahévíz asztalát , 2019
- Turisztikai workshop – Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Cserkeszőlő, Jászberény), 2019
- Matyó Kertbarát Egyesület- szakmai nap, 2019
- Csak a Mentes- Karácsonyi Vásár 2019, 2022
- Ügyfél Gála- Mokka House Miskolc , 2019
- SZIE Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester továbbképzés – 2020-tól évente
- A víz világnapja- Gyál, 2022
- Adventi városi rendezvény- Gyál, 2023
- Lélekébresztő teadélután- Kispest, 2023
Ha rendezvényt szervezel és szeretnéd, hogy nálad is előadjak, írj nekem bizalommal: