Earl Grey teás gyümölcskenyér

Egy igazán illatos, különleges, ám egyszerű teasütemény teakedvelőknek. Egy csésze Earl Grey teával kiváló uzsonna vagy vendégváró desszert.

 

Hozzávalók:

  • 150 g növényi margarin
  • 1 púpozott teáskanál Earl Grey szálas tea
  • 200 g cukor vagy eritrit
  • 2 tojás
  • 1dl növényi joghurt
  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • egy citrom reszelt héja
  • 125 g áfonya (friss vagy fagyasztott)

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy gyümölcskenyér formát. Ezután jöhet a tészta összedolgozása.

Egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a margarint és tegyük bele a tealeveleket egy papír teafilterben. (ha nincs teafilterünk, bele is szórhatjuk a teát, de akkor le kell majd szűrnünk). Vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre, majd 20 perc múlva távolítsuk el a teát.

Dolgozzuk össze a hozzávalókat (az áfonya kivételével) egy keverőtálban. A végén óvatos mozdulatokkal keverjük bele az áfonyát is, majd öntsük a már kibélelt gyümölcskenyér formánkba, vagy kuglóf formába, és süssük 40 percig (tűpróba szükséges).

Ha kihűlt, áfonyával és egy kanál joghurttal tálaljuk.

 

Oszd meg facebookon a receptet