Egy igazán illatos, különleges, ám egyszerű teasütemény teakedvelőknek. Egy csésze Earl Grey teával kiváló uzsonna vagy vendégváró desszert.
Hozzávalók:
- 150 g növényi margarin
- 1 púpozott teáskanál Earl Grey szálas tea
- 200 g cukor vagy eritrit
- 2 tojás
- 1dl növényi joghurt
- 200 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- egy citrom reszelt héja
- 125 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy gyümölcskenyér formát. Ezután jöhet a tészta összedolgozása.
Egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a margarint és tegyük bele a tealeveleket egy papír teafilterben. (ha nincs teafilterünk, bele is szórhatjuk a teát, de akkor le kell majd szűrnünk). Vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre, majd 20 perc múlva távolítsuk el a teát.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat (az áfonya kivételével) egy keverőtálban. A végén óvatos mozdulatokkal keverjük bele az áfonyát is, majd öntsük a már kibélelt gyümölcskenyér formánkba, vagy kuglóf formába, és süssük 40 percig (tűpróba szükséges).
Ha kihűlt, áfonyával és egy kanál joghurttal tálaljuk.