A Ceyloni tea története rendhagyó módon a kávéval kezdődik.
Az 1860-as évekig Srí lanka (akkori Ceylon, 1972-ben lett újra Srí Lanka a neve) szigetének legfőbb árucikke a kávé volt, egészen addig, míg 1869-ben egy kávérozsda nevű üszöggomba csaknem az összes kávécserjét kipusztította.
A teljes összeomlás elkerülése érdekében az ültetvényeseknek más termény után kellett nézniük. Így vetették be először az első 7 hektárt teamagokkal.
A legfinomabb srí lankai teák 1200 méter tengerszint feletti ültetvényekről származnak. Aranyszínű, intenzív, erőteljes ízű teákat szüretelnek innen, amik a legfinomabbak egy pici tejjel fogyasztva.
Leginkább fekete teát állítanak elő, de egyes kisebb ültetvényeken zöld vagy fehér teát is készítenek.
Ez a Ceylon tea a sziget legmagasabban fekvő területéről, a Nuwara Eliya hegy 2-3000 méter magas lejtőiről szedett tea. Ezek a sziget legjobb minőségű teái, ezért emlegetik a ceyloni teák champagne-aként. A leveleket egész évben szüretelik, de a legfinomabb teát január-februárban szedett levelek adják. Gazdag, aranyszínű, finoman parfümös aromájú, kiemelkedő minőségű teák származnak innen.
Elkészítési javaslat: 95 fokos vízzel, 3 perc áztatással
A nap bármely szakaszában fogyasztható, pici tejjel a legjobb.
Tömeg: 40 g (kb 20 csésze teához elegendő)
2.600 Ft
Teáinkat csak szárított gyümölcs, gyógynövény vagy fűszer ízesíti, nem tartalmaznak mesterséges színanyagot, ízfokozót.
A csomagot 1-3 nap alatt kiszállítjuk GLS futárszolgálattal. 30.000 Ft felett a szállítás ingyenes!
100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk minden csomagra, annyira bízunk a minőségben.