Matcha ecset

Matcha ecset

Matcha keverő ecset – chasen – bambuszból.

A tökéletes matcha elkészítésének egyik legfontosabb kelléke, melyet hagyományosan egy darab bambuszból kézzel faragnak.

Használata: az ecsetet matcha keverés előtt áztassuk be vízbe egy rövid ideig, hogy a bambusz szálak rugalmasak legyenek. Ekkor a matcha edényünkbe (chawan) szitált porított teára kis mennyiségű vizet öntünk, majd az ecsettel W vagy N alakzatban, határozott, gyors mozdulatokkal habosra keverjük.

Tippem: én kevés hideg vízzel szoktam kikeverni először, mint a pudingport, és csak miután csomómentesre, simára kevertem, habosítottam, öntöm rá a meleg vizet. Így szitálni sem szükséges.

A tökéletes matcha teához egy bambuszkanál (2 g) por, és 80 ml, 80 fokos víz szükséges.

Tisztítása: Használat után folyó víz alatt öblítsük el.

 

8.500 Ft

SKU 0233 Kategóriák , Címke

csak természetes összetevők

gyors kiszállítás

elégedett vásárlók