Ceylon OP

Ceylon OP

Ez a Ceylon fekete tea a sziget legmagasabban fekvő területéről, a Nuwara Eliya hegy 2-3000 méter magas lejtőiről szedett tea. Ezek a sziget legjobb minőségű teái, ezért emlegetik a ceyloni teák champagne-aként. A leveleket egész évben szüretelik, de a legfinomabb teát január-februárban szedett levelek adják. Gazdag, aranyszínű, finoman parfümös aromájú, kiemelkedő minőségű teák származnak innen.

Elkészítési javaslat: 95 fokos vízzel, 3 perc áztatással

A nap bármely szakaszában fogyasztható, pici tejjel is kóstold  meg.

Tömeg: 40 g (kb 20 csésze teához elegendő)

 

Egy kis tea töténelem:

A Ceyloni tea története rendhagyó módon a kávéval kezdődik.

Az 1860-as évekig Srí lanka (akkori Ceylon, 1972-ben lett újra Srí Lanka a neve) szigetének legfőbb árucikke a kávé volt, egészen addig, míg 1869-ben egy kávérozsda nevű üszöggomba csaknem az összes kávécserjét kipusztította.

A teljes összeomlás elkerülése érdekében az ültetvényeseknek más termény után kellett nézniük. Így vetették be először az első 7 hektárt teamagokkal.

 

A legfinomabb srí lankai teák 1200 méter tengerszint feletti ültetvényekről származnak. Aranyszínű, intenzív, erőteljes ízű teákat szüretelnek innen, amik a legfinomabbak egy pici tejjel fogyasztva.

Leginkább fekete teát állítanak elő, de egyes kisebb ültetvényeken zöld vagy fehér teát is készítenek.

 

3.990 Ft

Kategóriák , Címke

csak természetes összetevők

gyors kiszállítás

elégedett vásárlók